Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaLocka fjärilar till trädgården

Vissa växter är experter på att locka fjärilar till trädgården. Här får du tips om en.


Dagfjärilar, som amiral och påfågelöga, är inte skadliga för växter. Någon gång under våren anländer amiralfjärilen från sydligare breddgrader för att föröka sig. Äggen lägger honan på brännässelblad. Larverna stannar snällt på sin brännässla och äter av bladen. Som fullt utbildad fjäril suger amiralen nektar. Amiralen försöker ofta övervintra här men det lyckas sällan.

Annons
Fjärilsbuske, eller syrenbuddleja, Buddleja davidii, zon 2 (zon 3 i varma och skyddade lägen), är en klassisk amiralmagnet.

Fjärilsbuske, eller syrenbuddleja lockar alla fjärilar. Här en amiral.

Fjärilsbuske, eller syrenbuddleja, Buddleja davidii, zon 2 (zon 3 i varma och skyddade lägen), är en klassisk fjärilsmagnet. Den blommar på årsskotten och ska beskäras under våren när risken för frost är förbi. Syrenbuddleja är mycket känslig för frost. Kupa gärna under sen höst upp kompost och löv under den för att slippa total nedfrysning.

Skilj på syrenbuddleja, Buddleja davidii, och sommarbuddleja, Buddleja alternifolia. Den senare blommar under högsommaren – på fjolårsskotten. Eventuell beskärning gör man direkt efter blomning.

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/