Annons

Ljuvlig moussetårta med hallon

Visst får man lust att fira när man ser den ljuvliga hallonmoussetårtan! Här är receptet.


Hallonmoussetårta

Hallonmoussetårta

● 1 tårta, ca 10 bitar

Botten

200 g digestivekex, ca 15 st
175 g mörk choklad

Fyllning

200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
200 g färskost, t ex philadelphia
4 dl färska hallon

Garnering

4 dl färska hallon
25 g vit choklad

Annons

1. Botten: Krossa digestivekexen till fina smulor. Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Blanda ner den smälta chokladen i smulorna och rör om tills allt blandats väl.

2. Tryck ut smulorna jämnt i bottnen på en rund bakform, ca 20 cm i diameter. Formen bör ha löstagbar kant. Ställ kylskåpskallt medan fyllningen blandas.

3. Fyllning: Bryt chokladen i bitar och smält över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa grädden och rör ner färskosten till slät konsistens. Vänd ner den smälta chokladen i gräddkrämen och rör den åter slät. Vänd sist ner hallonen.

4. Bre ut fyllningen jämnt i formen och ställ åter kylskåpskallt i minst 1 timme eller tills den stelnat och håller formen.

5. Lossa kakan från formen när den ska serveras. Garnera med färska hallon och hyvla över lite vit choklad.

Tips!
Vill du göra tårtan glutenfri används en glutenfri variant av kexen!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons



Laddar... http://www.allers.se/page/1/