Annons

Annons

Ljuvlig middag för två!


Parmesanpanerad kalvkotlett med örtsmör

 

Parmesanpanerad kalvkotlett med örtsmör

Enkelt och gott! Får man inte tag i kalv så funkar fläskkotlett också.

● 2 pers ● 45 min

 

2 benfria kalvkotletter

1 dl finriven parmesanost

1/2 dl ströbröd

Annons

1 ägg

smör eller olja till stekning

Örtsmör

1 vitlöksklyfta

100 g rumstempererat smör

2 msk färska hackade örter, t ex basilika, timjan

1 tsk dijonsenap

salt och peppar

Medelhavsgrönt

ca 400 g blandat av grön squash, paprika, aubergine och små kvisttomater

olivolja

 

1. Örtsmör: Skala och riv vitlöken fint. Vispa ihop smöret, vitlöken, örter, senap, salt och peppar med elvisp. Ställ åt sidan.

2. Sätt ugnen på 200°. Banka ut kotletterna till ca 3–4 mm tjocklek. Torka av köttet.

3. Blanda ihop den finrivna parmesanen med ströbrödet. Salta och peppra. Panera först i lätt uppvispat ägg, sedan i parmesanströbrödet. Gör detta två gånger.

4. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Låt stå i ugnen ca 25 minuter tills de fått lite färg. Rör runt då och då.

5. Stek kotletterna gyllenbruna i smör eller olja och servera tillsammans med de ugnsbakade grönsakerna och örtsmöret.

Tips!

Om man inte har tillgång till färska örter kan man krydda sitt smör med lite tinade frysta örter.

Recept: Sandra Palmqvist

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/