Annons

Annons

Kladdkaka med vit choklad

En kladdkaka som fick högsta betyg av redaktionen! Söt och god med smak av vit choklad och en fräsch och syrlig bärtopping.


kladdkaka-med-vit-choklad-och-bar

Kladdkaka med vit choklad och bärtopping

200 g vit choklad
200 g smör
4 dl socker
300 g kesella, 10%
rivet skal och saft av 1 citron
5 dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Garnering

200 g tinade hallon och blåbär
1 1/2 msk florsocker
1 dl aprikospuré (barnmat)

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Hacka och lägg chokladen i en plastbunke. Smält i mikrougn på låg effekt.
3. Tillsätt matfettet och rör tills det smälter.
4. Rör samman sockret och kesellan till en jämn smet. Tillsätt chokladsmöret. Rör ner citronskalet och -saften.
5. Blanda noga mjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet i en bunke.
6. Vänd ner mjölblandningen i smeten under omrörning. Häll smeten i formen och grädda kakan 40–45 minuter.
7. Blanda bären, florsockret och purén i en bunke. Bre massan över kakan.

Bra att veta: Kakan kan sjunka ihop något eftersom den är äggfri.

Av Linda Lindström Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/