Annons

Annons

Lingonpaj med kola

En hemlagad kolasås sätter en perfekt sötma till de syrliga lingonen i pajen! Bjud på som dessert eller till fikastunden.


Annons

Lingonpaj med kolasås recept

Enkelt recept på lingonpaj med kolasås! Perfekt kombo av sött och syrligt.

Lingonpaj med kolasås – recept

Syrliga lingon och söt kolasås i en god paj! Bjud på en läcker dessert i form av en lingonpaj med en enkel kolasås.

• 1 paj

RECEPT: Kanelrutor med topping på vit choklad och lingon

100 g smör eller margarin
1 ½ dl siktat dinkelmjöl
1 ½ dl havregryn
½ dl råsocker
½ tsk bakpulver

Fyllning
225 g tinade lingon
1 dl råsocker
1 ½ msk potatismjöl
1 tsk malen ingefära

TESTA OCKSÅ: Pepparkaksparfait med varma lingon

Rysk kolasås (Tjinuski)
2 ½ dl vispgrädde
1 dl råsocker
1 dl ljus sirap

Servering
En klick grädde
1. Smält matfettet. Blanda dinkelmjöl, havregryn, socker och bakpulver i en bunke och rör ner matfettet. Tryck ut degen i en ugnssäker form ca 20 cm, låt stå kallt ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°.
2. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt pajskalet svalna.
3. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
4. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ca 30 minuter tills såsen tjocknat och har kolafärg. Häll över kakan, servera med en klick grädde. Pajen går bra att förbereda, men värm upp och häll på kolasåsen först vid servering.

Av Tina Gustafsson
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…