Annons

Annons

Laxtårta till midsommar

En succé på midsommarbuffén! En härlig laxtårta, krämig och god som går finfint att förbereda dagen före.


laxtarta

Krämig och god laxtårta. Perfekt till midsommarbuffén!

● 6–10 pers

● ca 40 min + tid i kyl

Botten
ca 150 g kavring
ca 100 g smör

Fyllning
5 gelatinblad
10 cm purjolök
1 liten rödlök
1–2 mogna avokador
20 g dill
1 citron
5 dl turkisk yoghurt
ca 300 g varmrökt lax
salt och peppar

Annons

Topping
1 burk röd stenbitsrom, ca 80 g
valfria groddar och örter

1. Kör kavringen smulig i en matberedare och smält smöret. Rör ihop och tryck ut i en plastfolietäckt avlång form, ca 10×35 cm. Ställ i kyl.
2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Skölj och finhacka purjolöken. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur avokadon och tärna i små bitar. Finhacka dillen. Riv citronskalet och pressa ur saften. Rör ihop allt med yoghurten.
3. Bryt laxen i små bitar och rör ner i yoghurtblandningen. Smaka av med salt och peppar.
4. Smält gelatinet i en kastrull på låg värme med lite av fyllningen. Rör sedan ner blandningen i resten av fyllningen och blanda väl. Häll över kavringsbottnen och låt stå i kyl minst 2 timmar.
5. Bre på rommen vid servering och toppa med groddar och örter.

Gilla Allers på Facebook

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson

Fler recept!

silltarta Fin silltårta med härlig sälta

Smörgåstårta Festens finaste smörgåstårta med lyxfyllning



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...