MIDSOMMAR-FAVORIT

Lyxig laxtårta

Laxtårta på kavring är en klassiker till påsk och midsommar. I detta recept använder vi både varmrökt och kallrökt lax.


laxtarta-med-rakor-recept

Laxtårta med räkor och rom gör succé på buffébordet.

Recept: Sill med smak av citron och lök

Laxtårta med räkor – recept

• 12 bufféport • 1 tim

Recept: Tarteletter med spenat och parmesan

Botten
100 g smör
200 g kavring

Fyllning
2 gelatinblad
½ rödlök
3 dl gräddfil
40 g röd rom
1 dl hackad gräslök
½ dl rökt kaviar, 
t ex Kalles kaviar
200 g varmrökt lax
½ tsk salt
½ tsk mald svartpeppar

Garnering
handskalade räkor
40 g röd rom
ca 300 g kallrökt lax
salladslök, solrosskott
strimlat citronskal

Recept: Påskens godaste ägghalvor

1. Lägg gelatinet i kallt vatten. Finhacka rödlöken.
2. Smält smöret. Mixa kavringen till smulor. Rör ihop och tryck ut i en rund pajform med avtagbar botten. Låt stå i kylen.
3. Smält gelatinet försiktigt i en kastrull på låg värme. När det smält, dra av från värmen och rör ner lite av gräddfilen.
4. Tillsätt resterande gräddfil, rödlök, rom, gräslök, kaviar och, till sist, laxen i mindre bitar. Smaka av med salt och peppar.
5. Ta ut kavringsbottnen. Häll över smeten. Låt stå minst 1½ timme i kyl.
6. Garnera med handskalade räkor, rom, lax, salladslök, solrosskott och strimlat citronskal. Eller servera den enkel, precis som den är.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:







Laddar... http://www.allers.se/page/1/