Annons

Annons

Laxpaj med broccoli

Den här fräscha laxpajen är superenkel att lyckas med!


laxpaj

TESTA OCKSÅ: Morotspaj med brie

• 4 pers • 1 tim 15 min

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl, ca 180 g
2 msk iskallt vatten

Fyllning
200 g broccolibuketter
1 gul lök
300 g lax i bitar
150 g kallrökt lax
3 ägg
3 dl grädde
2 tsk sambal oelek
salt och peppar

Annons

Topping
10 g rucolasallad
1 dl lökgroddar
3 cm purjolök, tunt skuren

TESTA OCKSÅ: Glutenfri tomat- och olivpaj

1. Pajdeg: Blanda alla ingredienser till en deg, gärna i en matberedare. Kavla ut degen ca 4 mm tunt och klä en smord pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ i frysen ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225° och grädda sedan direkt från frysen i ca 4 minuter. Det går även bra att fylla pajskalet direkt från frysen och sedan grädda. Sänk ugnsvärmen till 175.
2. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten 3–4 minuter och spola dem kalla. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Skala löken och skiva tunt. Skär kallrökt lax i bitar. Fördela lök, lax och broccoli i pajskalet.
4. Blanda ägg, grädde och sambal oelek i en bunke. Smaksätt med lite salt och peppar och häll ner i pajskalet.
5. Grädda pajen i ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna något. Blanda rucola, lökgroddar och purjolök och garnera pajen.

Gilla Allers på Facebook

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...