Annons

Annons

Laxgratäng med broccoli och prästost

Snabblagad och supergod gratäng med lax, broccoli och prästost. Det enkla receptet ger dig 4 portioner på bara 30 minuter!


Laxgratang-med-broccoli-recept

Vår laxgratäng är perfekt att göra på överbliven kokt potatis och passar utmärkt som lunchlåda på jobbet.

Laxgratäng med broccoli och prästost – recept

Läcker gratäng med lax, broccoli, potatis och örter – snabbfixat och lättlagat!

• 4 pers • 30 min

4 laxfiléer à 125 g
1 msk smör eller olja
500 g kokt potatis
400 g fryst och tinad broccoli
3 ägg
1 ½ dl mjölk
1 dl grädde
2 tsk torkade örter, t ex basilika, timjan, oregano
1 krm chiliflakes
salt och peppar
80 g prästost

Servering
persilja
finhackad salladslök

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj fyra portionsformar eller en stor ugnsform med smör eller olja.
2. Hacka lax, potatis och broccoli i mindre kuber, ca 3×3 cm, fördela sedan i formarna.
3. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, torkade örter, chiliflakes och smaka av med salt och peppar. Fördela äggsmeten i formarna.
4. Riv osten och fördela i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Garnera med hackad persilja och salladslök. Servera gärna tillsammans med sallad eller en bit bröd.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…