Annons

Annons

Laxfilé med ingefära och sambal oelek

Recept på dubbelmarinerad laxfilé med ingefära och sambal oelek.


Laxen marinerad två gånger och får mycket smak.

Laxfilé med ingefära och sambal oelek – recept

• 4 pers • 25 min 
+ tid att marinera

ca 800 g hel laxfilé utan skinn

Marinad 1

1 msk salt
1½ msk socker
saften av ½ citron
1 tsk mald svartpeppar
2 msk olivolja

Marinad 2

1 msk färskriven 
ingefära
2 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
1 finhackad röd chili
½ dl sweet chilisås
½ dl olivolja
salt och peppar

Tillbehör

nykokt sparris
kokt potatis

Garnering

lime och ev ärtskott

Annons
Gilla Allers på Facebook

1. Blanda ingredienserna till marinad nr 1, häll i dubbla plastpåsar och lägg i laxen. Pressa ut
luften och knyt ihop plastpåsen. Massera försiktigt in marinaden och låt
marinera i 2–3 timmar eller längre.
2. Sätt ugnen på 150°.
Ta ut filén ur påsen och stek i stekpanna tills den får fin färg. Efterstek i
ugnen i ca 20 minuter. Blanda under tiden marinad 2.
3. Ta ut laxen från ugnen och skeda över marinad 2.
4. Servera laxen med nykokt sparris och kokt färskpotatis. Garnera med limeklyftor och ärtskott och servera.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...