Annons

Annons

Lax med parmesan och spenat

Enkelt och gott till vardags! Ugnsbakad lax med parmesan serverad på en bädd av spenat. Klart på 30 minuter!


parmesanlax

Parmesanlax med spenat

• 4 pers • 30 min

600 g lax i bit
olivolja till form och stekning
salt
malen vitpeppar
1 dl riven parmesanost
1/2 dl ströbröd
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ask minitomater
1 stor påse färsk bladspenat, ca 200 g
1 påse rucolasallad, ca 65 g

Annons

Servering
bröd eller knäckebröd

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i fyra bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Krydda med lite salt och vitpeppar.
2. Blanda ihop parmesanost och ströbröd och strö det över laxbitarna. Baka laxen i ugnen tills osten börjar få färg, ca 15 minuter.
3. Skala och skär löken i skivor. Skiva vitlöken tunt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken och vitlöken i någon minut. Dela tomaterna på hälften och rör ner tillsammans med spenat och rucola. Låt allt bli varmt under omrörning. Krydda med salt och vitpeppar.
4. Servera laxen till spenatröran och gärna med en bit bröd eller knäckebröd.

Av: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/