Annons

Annons

Pepparbakad lax med fräsch citrussallad

Gör enkelt läcker lax i ugn med smak av rosé- och grönpeppar! Och servera ihop med en fräsch sallad med citrus och fänkål.


Lax i ugn med rosepeppar recept

Recept på läcker lax i ugn med god smak av rosépappar och grönpeppar. Servera med en fräsch sallad på citrus och fänkål.

RECEPT: Värmande vinterdryck med apelsin och kanel

Lax i ugn med rosepeppar – recept

Laga läcker lax i ugn med smak av osépeppar, svartpeppar och grönpeppar. Med vårt recept får du en härligt smakrikt pepparbakad lax. Servera med en fräsch citrusallad på lime, apelsin, citron, grapefrukt och fänkål. Perfekt bjudrätt för 6 person som är klar på endast 40 minuter.

RECEPT: Korv med hembakade korvbröd och coleslaw på rödkål

• 6 pers • 40 min

600 g lax i bit
1 dl blandade hela pepparkorn, t ex  svartpeppar, rosépeppar, vitpeppar, grönpeppar
1 msk flingsalt
1 msk rapsolja eller annan neutral olja

TESTA OCKSÅ: Inkokt lax med smak av lingon

Fänkålssallad
1 fänkål
2 apelsiner
2 blodgrapefrukter
2 limer
1 citron
grönkål eller rucola

1. Sätt ugnen på 250°. Lägg laxen på en bakpappersklädd eller smord plåt. Mortla pepparn och blanda i saltet. Klappa in oljan på laxen och strössla över pepparmixen.
2. Tillaga laxen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt vila 5 minuter före servering. Då blir laxen perfekt krämig.
3. Fänkålssallad: Strimla fänkålen tunt. Filea apelsin och blodgrape. Skär lime och citron i klyftor. Lägg upp salladsgrönt, fänkål och citrus på ett fat och servera tillsammans med laxen.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…