Annons

Annons

Fylld lax med fetaost och spenat

Fyll laxen med spenat och fetaost, servera med ugnsrostade rotfukter och brynt smör. Vilken läcker helgmiddag!


Annons

Lax i ugn med fetaost och brynt smör recept

Läcker helgmiddag med lax i ugn med fetaost, spenat och brynt smör!

FÖRRÄTT: Tunnbrödssnittar med svamp, äpple och västerbottensost

Lax i ugn med fetaost och brynt smör – recept

Härlig helgmiddag med fylld lax i ugn med fetaost och spenat. Servera med brynt smör och ugnsrostade rotfrukter och äpple. Här får du även tips på förrätt och efterrätt för en lyxig 3-rätters meny!

• 4 pers • 40 min

DESSERT: Äppelkompott med rostade nötter och vaniljglass

500 g fast potatis
2 morötter
2 palsternackor
1 äpple
1 rödlök
2 msk olja
salt och peppar
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g fryst spenat
600 g lax i hel bit
150 g fetaost
100 g smör
1 tsk torkad timjan

Servering
ev färsk timjan

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tvätta och skala rotfrukterna och äpplet och skala rödlöken. Kärna ur äpplet. Dela allt i mindre klyftor. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Rosta i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka så att allt är färdigt.
3. Skiva gul lök och vitlök tunt och stek i en stekpanna tillsammans med fryst spenat i ca 10 minuter tills spenaten har tinat. Smaka av med salt och peppar.
4. Gör ett snitt längs med laxen och fyll med spenatfräset och smulad fetaost. Tillaga sedan i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
5. Lägg smöret i en kastrull och smält på hög värme, vispa med en visp tills det slutat bubbla och smöret fått en fin gyllenbrun färg. Dra bort det från värmen och rör ner timjan.
6. Servera ugnsrostade rotfrukter tillsammans med fylld lax och brynt smör. Garnera gärna med färsk timjan.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…