Annons

Annons

Lättlagad fiskgryta

Mustig fiskgryta med smak av tomat och timjan som är enkel att trolla fram med ingredienser du redan har hemma. Toppa med en klick uppvisad créme fraîche!


fisk

• 4 pers • 40 min

400 g fryst fisk (tinad), t ex lax, sej eller torsk
1 gul lök
5 medelstora potatisar
matfett till stekning
1 msk torkad timjan
5 dl fiskbuljong
500 g krossade tomater

Servering
crème fraiche
en sallad

1. Låt fisken tina.
2. Skala och strimla löken. Tvätta potatisen och tärna den fint. Fräs det i några minuter i matfett i en kastrull ihop med timjan.
3. Tillsätt buljong och krossade tomater. Låt sjuda under lock i tills det är mjukt, ca 20 minuter.
4. Skär fisken i bitar, 2×2 cm, och lägg ner i den sjudande grytan. Lägg på locket och låt stå där i ca 10 minuter.
5. Servera fiskgrytan med lätt uppvispad crème fraiche och en sallad.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…