Annons

Annons

Lasagne med kantareller

En extra lyxig lasagne med vitlök, smörstekta kantareller, vitt vin och lagrad ost. Skogens gula guld i en underbar rätt!


Annons

kantarell-lasagne

Lasagne med färs och kantareller

Smaksätt gärna med lite kantarellfond om du använder vatten i stället för vitt vin.

● 4 pers ● ca 40 min

1 paket färska lasagneplattor, ca 200 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g kantareller
matolja till stekning
200 g blandfärs
salt och peppar
100 g babyspenat
2 lagerblad
1 dl vitt vin eller vatten
2 dl grädde
200 g färskost
200 g riven lagrad ost, t ex prästost

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och finhacka lök och vitlök samt ansa svampen.
3. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och fräs färsen tills den har ändrat färg. Smaka av med salt och peppar och ta upp färsen ur pannan.
4. Skölj pannan och hetta upp den med 2 msk olja. Rör ner  svampen och fräs runt i 3–4 minuter. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
5.Tillsätt spenat, lagerblad, vin och grädde. Låt koka upp och småputtra i några minuter. Smaka av med salt och peppar och ta av pannan från plattan. Rör ner färskost och 2/3 av den rivna osten och blanda väl.
6. Bottna en ugnsfast form, 35×20 cm, med lite av kantarellfräset. Lägg på lasagneplattor, strö på färs och klicka på kantarellfräs. Fortsätt varva fyllningen med lasagneplattor och avsluta med resten av den rivna osten.
7. Grädda lasagnen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Av Miki Cutic Bild: Ralph Månsson

Fler goda kantarellrecept!

Paj med västerbottensost och kantareller

Pasta med kantareller

Färsbiffar med kantareller och getost


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…