Annons

Annons

Lär dig göra egen majonnäs!


Vår matredaktör Sandra visar hur du snabbt och lätt svänger ihop en hemlagad majonnäs med hjälp av en stavmixer. Se och lär!

Du behöver:

ca 4 dl 5 min
1 ägg
1 tsk fransk senap
1 msk vinäger (ej balsamvinäger)
½ tsk salt
3 dl rapsolja
Krydda med peppar och smaka av om det eventuellt behövs mer salt.

Annons

Ta fram ingredienserna någon halvtimme innan, så de är rumstempererade. Lägg ägget, senapen, vinägern (ej balsamvinäger), saltet och rapsoljan i en hög, smal plastbägare till mixerstaven eller motsvarande kärl. Sätt ner mixerstaven i botten på bägaren, mixa på högsta effekt och dra sedan långsamt upp staven. Under mixern växer då en krämig majonnäs fram. Krydda med peppar och smaka av om det eventuellt behövs mer salt. Majonnäsen håller fint i en burk i kylen i minst 1 vecka, säkert längre.

 

Av: Sandra Palmqvist
Recept: Mette Ankarloo

Har du inte tillgång till en stavmixer och vill göra din majonnäs på det gamla hederliga viset – för hand? Då visar Sandra även hur du får till den varianten på bästa vis.

Du behöver: 

3 äggulor
Saft av en 1/2 pressad citron
1/2-1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
3 dl rapsolja

Av: Sandra Palmqvist
Recept: Sandra Palmqvist


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/