Annons

Annons

Lär dig baka makroner


Dessa sagolika små kakor med mandel och len smörkräm! Clara Macario visar hur du lyckas med dina makroner och bjuder på sitt välbeprövade recept!

 

Makroner

• 14 st

Biskvier
2 dl florsocker (120 g)
2 dl mandelmjöl (80 g)
2 rumstempererade äggvitor
1 knivsudd /nypa salt
1/2 dl socker (60 g)
ca 1 krm valfri hushållsfärg

Annons

Vaniljkräm
1 vaniljstång
1 dl mjölk
1 1/2 msk strösocker (25 g)
knappt 1 1/2 msk majsstärkelse (12 g)
1 äggula

Smörkräm
ca 100 g rumsvarmt smör
3/4 dl florsocker
smakessens

1. Biskvier: Se filmen
2. Vaniljkräm: Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg även ner vaniljstången. Häll över mjölken och sjud upp. Ställ åt sidan att svalna något. Ta upp vaniljstången. Blanda strösocker och majsstärkelse. Tillsätt äggulan och rör om kraftigt till slät konsistens. Rör ner blandningen i den ljumma mjölken och sjud därefter upp under omrörning tills krämen tjocknar. Kyl krämen i kallt vattenbad.
3. Smörkräm: Rör smör och florsocker till en slät kräm. Klicka ner den kalla vaniljkrämen lite i taget under omrörning till en slät och smidig massa. Smaksätt med valfri essens.
4. Lägg en klick fyllning på biskvierna och sätt samman dem två och två.

 

Se fler filmer

Gör randiga maränger

Baka en nutellastjärna


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/