Annons

Annons

Läckert lantbröd med gröna oliver

Recept på lantbröd med oliver, honung och havssalt som är enkelt att lyckas med !


lantbrod med oliver recept

Oliver ger brödet lite sälta och det är gott till soppa. Har du en god pesto hemma så prova den på brödet!

Lantbröd med oliver – recept

Lättbakat recept på olivbröd med underbara smaker från salta gröna oliver, honung och havssalt.

RECEPT: Brödet passar perfekt till denna krämiga fisksoppa

• 1 bröd • 2 tim 35 min

25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 tsk flytande honung
2 dl gröna urkärnade oliver
6 dl ljust lantbrödsmjöl
1 dl olivolja
lite havssalt

1. Smula jästen i en bunke och lös upp i vattnet. Tillsätt salt, olja, honung och oliver.
2. Tillsätt mjölet lite i tagen och knåda ihop till en elastisk deg med händerna i ca 5 minuter. Låt brödet jäsa i bunken under bakduk i 1 ½ timme, den ska bli dubbelt så stor. Sätt ugnen på 200°.
3. Häll 1 dl olivolja i en gjutjärnspanna och lägg försiktigt ner brödet som har fått en fin rund form av bunken. Pensla det med vatten och garnera med havssalt. Brödet kan även bakas på en plåt med bakpapper, då utesluts olivoljan.
4. Grädda brödet i mitten av ugnen i 40–45 minuter. Det ska ha en fin gyllenbrun yta.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…