Annons

Annons

Lammkotlett med färska örter

Bjud på örtkryddade lammkotletter och grillade grönsaker. En kall sås med parmesan, fransk senap och vitlök ger fantastisk smak.


lammkotlett

Lammkotlett med grillgrönsaker

● 4 pers ● ca 35 min

1 kg lammkotletter, gärna enkelkotletter
1/2 dl olivolja
1 tsk finhackad rosmarin
1 tsk finhackad salvia
2 tsk rivet citronskal

Grönsaker

8 potatisar
2 majskolvar
1 stor röd paprika
2 gula lökar
4 färska lökar
olivolja

Sås

2 dl crème fraiche
2 dl riven parmesan
1 äggula
2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
ev 6–8 droppar tabasco
salt och peppar

1. Häll ut olivoljan på en tallrik och tillsätt örter och citronskal. Vänd kotletterna i blandningen.

2. Koka potatisen med skalet på i 10 minuter. Skär i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka.

3. Ansa grönsakerna och skär i rejäla bitar. Vänd dem i lite olivolja.

4. Sås: Rör ihop crème fraiche med parmesan och äggula. Pressa i vitlök och rör i senap. Rör om och smaka av med tabasco, salt och peppar.

5. Grilla grönsakerna 4–6 minuter på medelvärme. Salta och peppra.

6. Grilla kotletterna i ca 2 minuter på var sida på rätt hög värme. Salta och peppra.

7. Servera de nygrillade kotletterna med de varma grönsakerna och såsen.

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…