Annons

Annons

Senapsbakad lax i form


SENAPSBAKAD LAX I FIN FORM

 

SENAPSBAKAD LAX I FIN FORM

● 4 pers ● 35 min

 

600 g lax i fyra bitar

salt och peppar

2 tsk socker

½ dl finhackad dill

2 msk grov senap

1 dl crème fraiche

2 dl fiskbuljong

1 dl grädde

Grönsaker

1 liten fänkål

Annons

125 g sockerärter

1 gul lök

olivolja till stekning

Garnering

citronklyftor

Servering

kokt potatis

1. Sätt ugnen på 200°. Krydda laxen med salt och peppar. Strö socker och finhackad dill över bitarna.

2. Blanda senapen med crème fraichen och fördela över fisken.

3. Koka upp buljongen med grädden.

4. Skiva fänkål, sockerärter och lök tunt och fräs mjuka i lite olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg över i en form. Lägg laxen ovanpå och häll försiktigt gräddbuljongen över.

5. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter. Garnera med några citronklyftor och servera med kokt potatis.

 

Recept: Jan-Erik Hagbohm

Bild: Ralph Månsson

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...