Annons

Annons

Läckra rödbetsburgare

Hamburgare behöver inte vara skräpmat. I det här enkla receptet gör du dem av rödbetor och serverar med fullkornsbröd.


rödbetsburgare recept

Bjud på läckra vegetariska hamburgare gjorda på rödbetor! Med vårt enkla recept trollar du fram 4 läckra burgare på bara en halvtimme!

Rödbetsburgare – recept

4 pers 30 min 

3 stora rödbetor, 400 g
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
1 burk kidneybönor, 380 g/230g
1 ägg
smör eller olja till stekning

Yoghurtsås
1 dl naturell yoghurt eller kvarg
1 vitlöksklyfta
1 tsk tomatpuré
2 krm chiliflakes eller efter smak

Servering
4 hamburgerbröd med fullkorn
8 blad isbergssallad
ärtskott
picklad rödlök eller vanlig rödlök

1. Tvätta och skala rödbetorna, riv dem sedan på den grova sidan av rivjärnet.

Annons

Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.

2. Skölj kidneybönorna och låt rinna av. Mixa dem sedan till slät konsistens och blanda ihop med de rivna rödbetorna. Rör försiktigt ner ägget.

3. Forma smeten till fyra rejäla burgare och stek i smör eller olja på medelvärme, 7–9 minuter per sida så att burgaren blir riktigt varm.

4. Yoghurtsås: Rör ihop yoghurt eller kvarg, pressad vitlöksklyfta, tomatpuré, chiliflakes samt salt och peppar.

5. Servera rödbetsburgarna i fullkornsbröd med isbergssallad, ärtskott, picklad rödlök eller färsk tunt skivad rödlök och yoghurtdressing.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/