Annons

Annons

Läckra choklad- och jordnötsrutor!


Choklad- och jordnötskakaVisst kan det vara gott med en kaka till kaffet ikväll?

LÄCKRA CHOKLAD- OCH  JORDNÖTSRUTOR

● 30 st

1 burk jordnötssmör, 350 g

1 dl strösocker

2 dl ljus sirap

10 dl cornflakes

1 dl kokosflingor

200 g mjölkchoklad

Annons

100 g mörk choklad

 

1. Klä en avlång form, ca 20×30 cm, med bakpapper.

2. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en tjockbottnad gryta. Koka upp under omrörning.

3. Krossa cornflakesflingorna lätt. Ta grytan från värmen och rör i cornflakes och kokos.

Gilla Allers på Facebook

4. Bre ut massan i formen.

5. Smält chokladsorterna var för sig över varmt vattenbad eller i mikron. Bre först ut mjölkchokladen över kakan och ringla sedan över den mörka. Gör ett virvelmönster med en slickepott.

6. Låt kallna helt och skär sedan i rutor.

 

tips! Rutorna är godast nylagade, men håller ett par dagar i rumstemperatur.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...