Annons

Annons

Läckra bacon- och färsspett med grönsaker

Fräscha grönsaker med fina färsspett inlindade i bacon. Perfekt vardagsmat!


Annons

Färsspett med bacon och grönsaker

Färsspett med bacon och grönsaker

4 pers 30 min

400 g blandfärs
1 tsk sambal oelek
1 gul lök
1 ägg
½ dl ströbröd
3⁄4 dl grädde
salt och peppar
1 pkt bacon, ca 140 g

Grönsaker

150 g valfri svamp
1 röd paprika
1 gul lök
2–3 msk rapsolja till stekning
80 g färsk spenat
2 tsk curry
1 dl jordnötter

Servering

mango chutney

Dessutom behövs

grillpinnar av trä

1. Blanda färsen med sambal oelek, fint riven gul lök, ägg, ströbröd och grädde. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till bollar och vira in varje boll i en halv skiva bacon. Trä upp dem på dubbla grillpinnar av trä och stek på medelvärme i stekpanna i 4–5 minuter. Vänd då och då på spetten.
2. Skär svampen, paprikan och löken i mindre bitar och fräs i lite rapsolja i 3–4 minuter i en stekpanna. Tillsätt spenaten mot slutet så den mjuknar. Krydda med curry, salt och peppar. Lägg i jordnötterna.
3. Servera spetten med grönsakerna och mango chutney.

Tips! Trä gärna upp några klyftor gul lök på spetten och låt dem steka med.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…