Annons

Annons

Läckert wokat med lax och räkor


Annons

Bjud på en lättlagad och härlig rätt med lax, räkor och milda asiatiska smaker. Vill du ha mer sting – öka mängden chili och ingefära!

lax

Lax- och räkwok med smak av ingefära

• 4 pers • ca 30 min

600 g laxfilé
ca 150 g skalade räkor, ca 500 g räkor med skal
1–2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 morot
1 paprika, valfri färg
5 salladslökar
100 g rädisor, ca 12 st
5 cm färsk ingefära
sesamolja till stekning
salt och peppar
1 pkt sockerärter, ca 150 g
ca 1/2 msk torkade chiliflakes
1 näve färsk babyspenat, ca 50 g

1. Dela laxen i mindre bitar.
2. Skala vitlöken och riv fint. Skala och skiva rödlöken.
3. Skala moroten och skär tunt. Dela paprikan i mindre bitar. Skölj och strimla salladslök och rädisor. Skala ingefäran och riv fint.
4. Stek laxen i lite sesamolja, krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
5. Nu ska grönsakerna wokas samman. Börja med rödlök, morot och paprika. När de fått lite lagom tuggmotstånd vänder du ner sockerärter, salladslök och rädisor.
6. Smaka av med salt, peppar, vitlök, chiliflakes, ingefära och sesamolja. Vänd ner lax, räkor och spenat. Vill du ha rätten matigare kan du servera ris eller nudlar till.

Tips!
Servera gärna med en limeyoghurt som du enkelt gör själv. Smaksätt naturell turkisk yoghurt med finrivet limeskal, pressad limesaft och lite salt och peppar.

Mer recept med lax

Festa på lasagne

Kryddig lax i läckert sällskap

Lättlagad lax med härliga smakbrytningar

 

 

Av Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…