Annons

Annons

Squashlasagne


Annons

Squashlasagne

● 4 pers ● 1 tim 15 min

 

2 squasher, ca 500 g

salt

rapsolja till stekning

400 g oxfärs

peppar

1 morot

1 finhackad gul lök

3 finhackade vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

1/2 dl finhackad färsk oregano

1 msk konc kalvfond

olivolja till stekning

Ostsås

50 g smör

2 msk vetemjöl

5–6 dl gräddmjölk

2 dl riven lagrad grevéost

 

1. Skär squashen i ca 5–7 mm tunna skivor och lägg upp på till exempel en bricka eller arbetsbänk. Strö lite salt över squashen.

2. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och smula ner färsen i pannan. Stek på hög värme tills färsen får lite färg. Krydda med salt och peppar. Skär moroten i små tärningar, blanda med lök och vitlök och låt allt fräsa någon minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, oregano och kalvfond. Låt koka tills nästan all vätska kokat bort och smaksätt med salt och peppar.

3. Smält smöret till ostsåsen i en kastrull och blanda med vetemjölet. Häll på hälften av mjölken, låt koka upp på medelvärme under omrörning. Tillsätt resten av mjölken lite i taget. Såsen ska inte vara för tunn. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.

4. Torka av vattnet från squashskivorna och stek på båda sidor i olivolja tills de börjar få färg.

5. Varva ostsås, squash och köttfärs i en eldfast form. Börja och avsluta med ostsåsen. Låt stå i ugnen på 175° i ca 45 minuter tills lasagnen får fin färg.

Recept: Jan-Erik Hagbohm

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…