Annons

Annons

Päronkaka med knäckig tosca

Mjuk och saftig päronkaka toppad med nötter. Fantastiskt gott!


Annons

Parontosca

Pärontosca

● 8–10 bitar  ● 1 tim 15 min

150 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
4 mogna päron

Tosca

100 g smör
2 dl socker
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
200 g blandade nötter

Servering

grädde eller glass

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rör, med hjälp av en elvisp, ihop smör och socker i en bunke till en något fluffig konsistens. Tillsätt äggen ett i taget, låt varje ägg arbetas in innan du blandar i nästa.
3. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smör- och sockerblandningen. Rör  ner grädden. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbara kanter, ca 25 cm i diameter.
4. Skär päronen i klyftor, ta bort kärnhuset. Stick ner klyftorna i smeten och grädda kakan i ugnen i 35–40 minuter.
5. Tosca: Smält smör och socker. Häll på grädden och mjölet. Låt småputtra i några minuter. Tillsätt nötterna och rör om.
6. Ta ut den färdiga kakan. Höj ugnsvärmen till 250°. Häll toscan över kakan och grädda i ugnen till toscan fått färg, ca 10 minuter. Låt svalna till ljummen eller kall. Servera med grädde eller glass.

 

Mer gott att baka

Kladdkaka med choklad och dumleHärlig kladdkaka med dumle

citronkladdkakautvaldSöt och syrlig citronkladdkaka

mjuka-appelrutor Ljuvliga, mjuka äppelrutor

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…