Annons

Annons

Läcker och lättlagad lyxpizza

Lufttorkad skinka, pesto, parmesan och pinjenötter sätter extra guldkant på en älskad favorit.


Annons

lyxpizza2

● 4 pers      ● ca 1 tim + tid till jäsning

mix pizzadeg för 4 port

Topping
16 skivor lufttorkad skinka
ca 2 dl basilikapesto
2 msk pinjenötter
20 oliver
4 msk små kapris
16 sardeller
ca 250 g mozzarellaost
ca 20 cocktailtomater

Servering
1 dl finriven parmesanost
kallpressad olivolja
färsk oregano

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Blanda till degen enligt förpackningens anvisningar. Baka ut till 4 portionspizzor eller en större pizza i långpanna. Placera på bakpappersklädda plåtar.
3. Skär skinkan i mindre bitar. Lägg den på en bakpappersklädd plåt och stek i mitten av ugnen, 6–7 minuter eller tills skinkan börjar ta färg. Ta ut och låt rinna av på hushålls papper.
4. Bre ut peston på pizzan. Strö på pinjenötter, oliver och kapris. Grovhacka sardellerna och fördela jämnt över.
5. Skiva mozzarellan tunt och fördela på pizzan. Lägg på de hela cocktailtomaterna.
6. Baka i mitten av ugnen 12–15 minuter eller tills ytan fått fin färg.
7. Ta ut pizzan. Lägg på den ugnsbakade skinkan. Strö på parmesan, ringla över lite olivolja och strö på oregano.

Tips!
Förstek pålägg som släpper mycket vätska vid stekning, till exempel svamp, bacon och annat kött. Låt rinna av på en pappersduk innan du lägger det på pizzan.  

Av: Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson

Fler goda pizzarecept

Potatispizza med fetaost och rosmarin

Lyxig pizza med skinka och ädelost


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…