Annons

Annons

Läcker kycklingwok

Smakrik och färgstark kycklingwok tillsammans med massor av härliga grönsaker och god teriaykisås!


Annons

kycklingwok

Kycklingwok med teriyakisås

● 4 pers ● 25 min

3 kycklingfiléer
salt och peppar
400 g bandpasta eller nudlar
2 färska gula lökar
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
rapsolja till stekning
1 ask sugar snaps, 150 g
30 g färsk spenat
ca 1 dl teriyakisås
1 dl sesamfrön

Garnering

persilja eller koriander

1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
2. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten och spola den kall.
3. Skär löken och paprikan i mindre bitar. Dela och ta bort de flesta kärnorna ur chilin och skär den i strimlor.
4. Hetta upp lite rapsolja i en rymlig stekpanna och stek kycklingen i 4–6 minuter. Vänd då och då så att köttet får färg på alla sidor.
5. Lägg i löken, paprikan, chilin och sugar snapsen och låt fräsa med i 3–4 minuter. Lägg till sist i pastan och spenaten och rör om försiktigt tills allt har blivit varmt. Häll på teriyakisåsen. Strö lite sesamfrön över och servera. Garnera gärna woken med persilja eller koriander vid servering.

Här är recept på hur du gör egen teriyakisås!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…