Annons

Annons

Läcker kladdkaka – glutenfri!


Kladdkaka - glutenfri

En krämigt god kladdkaka med gräddchoklad-glasyr, det är väl ett bra sätt att fira att vi närmar oss helgen. Busenkelt recept, med garanterat gott resultat!

Smarrig kladdkaka

●1 kaka, ca 12 bitar

200 g mörk choklad, 70%

Annons

200 g smör eller margarin

2 dl socker

4 ägg

1/2 tsk bakpulver

3/4 dl maizena majsstärkelse

GLASYR

150 g mörk choklad

1/2 dl vispgrädde

1 msk smör eller margarin

GARNERING

1/2 dl hackad mörk choklad

kakaopulver

SERVERING

1 liter vaniljglass

ev nescafé espressopulver

 

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla med majsstärkelse en bakform, ca 12×35 cm. Eller en rund med ca 24 cm i diameter. Formen bör ha löstagbar botten.

2. Bryt chokladen till smeten i mindre bitar och smält ihop med matfettet på svag värme. Låt svalna en stund.

3. Tillsätt sedan sockret i chokladsåsen och äggen ett i taget. Rör smeten slät.

4. Sikta ner bakpulver och majsstärkelse och rör åter smeten slät.

5. Bre ut smeten jämnt i formen, grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten. Låt kallna i formen.

6. Glasyr: Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den smält.

7. Lossa den kalla kakan ur formen och bre över glasyren. Strö på hackad choklad och sikta över lite kakao.

8. Servera kakan med mjukrörd vaniljglass som eventuellt smaksatts med espressopulver.

 

Recept: Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...