Annons

Annons

Kycklingspett med basilikasås

Duka upp med goda kycklingspett serverade med fräsch basilikasås. Snabbt och lättlagat recept som passar perfekt till vardags!


kycklingspett med basilikasås revept

Vad sägs om ett fräscht kycklingspett med basilikasås till middag? Följ det enkla receptet så är du klar på nolltid!

• 4 pers • ca 30 min

4 kycklingfiléer
saften av 1 lime
2 msk olivolja
2 små färska spetskålshuvuden
olivolja till stekning
2 msk sesamfrön
grillspett av trä

Basilikasås
2 dl grädde
2 dl hönsbuljong
saften av 1 lime
ca 15 blad färsk basilika
salt och peppar

1. Skär kycklingfiléerna i 3×3 cm stora bitar och trä upp på spett.

Annons

Blanda limesaft och olivolja på en flat tallrik och vänd spetten i blandningen.

2. Dela spetskålen i klyftor och förväll i lättsaltat vatten 3–4 minuter. Häll av vattnet.

3.Sås: Koka ihop grädde med hönsbuljong och limesaft tills det tjocknar något. Tillsätt basilikan och mixa såsen vackert ljusgrön. Smaka av med salt och peppar.

4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek spetten gyllenbruna runt om, 4–5 minuter på medelvärme. Vänd dem regelbundet så att köttet blir genomstekt. Strö sesamfrön över spetten.

5. Stek kålens snittytor i lite olja så att de får fin färg. Lägg upp på tallrikar och servera med kycklingspetten och såsen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/