Annons

Annons

Krämig soppa med kyckling, tomat och curry

Denna härligt krämiga soppa med kycklinglårfilé, risottoris, grädde, tomat och curry är både matig och mättande.


kycklingsoppa-med-tomat-och-curry-recept

Toppa gärna denna krämiga kycklingsoppa med lite hyvlad parmesan.

Kycklingsoppa med tomat och curry – recept

Lättlagat och läckert recept på krämig kycklingsoppa med risottoris och kycklinglårfilé.

• 4 pers • 40 min

300 g kycklinglårfilé
3 salladslökar
2 msk olivolja till stekning
salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ röd chilifrukt
½ dl olivolja till stekning
¾ dl risottoris
1 msk curry
7 dl hönsbuljong
1 burk hela tomater, 400 g
1 dl grädde
ev 1 dl hyvlad parmesanost

Annons

1. Skiva salladslöken. Skär kycklingen i bitar, krydda och stek gyllenbruna i 2 msk olivolja i en stekpanna. Stek tills kycklingen är genomstekt. Ta pannan från värmen och blanda ner salladslök.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
3. Hetta upp ½ dl olivolja i en rymlig kastrull, fräs lök, chili och ris i någon minut. Krydda med curry och häll på buljongen, tomaterna och grädden. Låt småputtra till riset känns klart, ca 20 minuter.
4. Smaka av soppan med salt och peppar och häll upp i varma soppskålar. Toppa med kyckling och salladslök, garnera med parmesanost. En bit bröd är gott till.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/