Annons

Annons

Kycklingsoppa med risotto

Bjud på en matig soppa med curry och kyckling i en härlig kombination. Åh, vilken smakfest!


Annons

kycklingsoppa Kycklingsoppa

 4 pers  30 min

2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 kycklingfiléer
rapsolja till stekning
salt och peppar
1 ½ dl risottoris
2 tsk curry
½ dl vitt vin
1 dl hackad persilja
7 dl hönsbuljong
2 dl grädde

Tillbehör

bröd

1. Skär morötterna tunt och hacka vitlöken.
2. Skär kycklingfiléerna i bitar och stek gyllenbruna i lite rapsolja i en kastrull. Salta och peppra.
3. Blanda ner risottoriset och låt fräsa med någon minut. Krydda med curry och häll på vinet.
4. Tillsätt morötter, vitlök, persilja, buljong och grädde i kastrullen och låt soppan småputtra i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en bit bröd och garnera gärna med persilja.

Av Jan-Erik Hagbohm  Bild: Ralph Månsson 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…