Annons

Annons

Kycklingsallad med bacon och kaprisdressing

Lättlagad sallad med kycklingfilé, bacon, avokado och god dressing. Perfekt lunchmat som är klar på bara 20 minuter.


kycklingsallad-med-knaperstekt-bacon-recept

Kycklingsallad med knaperstekt bacon och kaprisdressing.

Recept: Varm kycklingsallad med halloumi

Kycklingsallad med knaperstekt bacon – recept

Laga en god kycklingsallad med kycklingfilé, bacon och dressing smaksatt med kapris och dijonsenap. En snabblagad lunch för 4 personer som är klar på 20 minuter.

Annons

• 4 pers • 20 min

Recept: Salladswrap med rostbiff och kräm av vita bönor

Sallad
3 kycklingfiléer med skinn
1 tsk chiliflakes
1 tsk finhackad färsk rosmarin
salt och peppar
rapsolja till stekning
1–2 pkt bacon
2 mogna avokador
pressad citronsaft
ca 10 små tomater
5 cm purjolök
1 litet romansalladshuvud
20 g rucola
1 tsk rivet citronskal
1 knippa persilja

Dressing
1 tsk dijonsenap
2 msk kapris
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk socker
½ dl olivolja

Tillbehör
valfritt bröd

Recept: Pasta med gräddkokt broccoli och bacon

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Krydda filéerna med chiliflakes, rosmarin, salt och peppar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek skinnsidan först så att den blir gyllenbrun. Vänd på filéerna och efterstek i ugnen ca 10–15 minuter.
3. Knaperstek baconet. Blanda ingredienserna till dressingen.
4. Dela avokadon och kärna ur. Skär avokadoköttet i skivor. Pressa lite citronsaft över.
5. Halvera tomaterna och finstrimla purjolöken. Hacka persiljan.
6. Skär romansalladshuvudet grovt och blanda med rucola och purjolök. Fördela på uppläggningsfat. Fördela avokadokött, tomater, bacon, skivad kyckling, citronskal och persilja över salladen.
7. Ringla dressingen över och servera som en matig sallad med en bit bröd.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/