Annons

Annons

Kycklingsallad med valnötsdressing

Njut av en härlig kycklingsallad med krispig spetskål och avokado som får extra piff av valnötsdressing!


Annons

kycklingsallad-recept

Kycklingsallad med härligt krispig spetskål, valnötsdressing och avokado.

2 pers 25 min

2 kycklingfiléer, färska eller frysta och tinade
Salt
½ liten rödlök
100 g spetskål
50 g romansallad

Valnötsdressing
½ lime
½ dl finhackade valnötter
2 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 tsk flytande honung

Topping
½ avokado
2 tsk svarta sesamfrön
Ärtskott

1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull. Sänk värmen något, lägg i kycklingen och koka i 10–12 minuter. Kontrollera att den är helt genomkokt, köttsaften ska vara klar utan rosa färg.

2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, eller dra isär köttet med två gafflar. Häll dressingen över.

3. Dressing: Pressa saften ur limen och blanda med hackade valnötter, rapsolja, sesamolja och honung. Smaka av med salt.

4. Finhacka rödlök, spets-kål och romansallad. Blanda med kycklingbitarna i två portionsskålar. Toppa varje portion med ¼ avokadoklyfta och garnera med svarta sesamfrön och ärtskott.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…