Annons

Annons

Kycklingrullader med fetaost

Läckert ostfyllda rullader på kyckling i en läckert grön sås på grädde, persilja och spenat.


kycklingrullader-med-fetaost

Njut av läckert fetaostfyllda kycklingrullader i en krämig sås med persilja!

• 4 pers • 40 min

4 kycklingfiléer
100 g fetaost
1 dl hackad persilja
salt och peppar
rapsolja till stekning

Grön sås
3 dl hönsbuljong
1 ½ dl grädde
125 g gröna ärter
20 g färsk spenat
1 knippa persilja
1 tsk rivet citronskal
1 vitlöksklyfta

Annons

Servering
kokt eller pressad potatis
ev ärtskott till garnering

Dessutom behövs
tandpetare

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela filéerna i två delar och banka ut dem mellan två plastpåsar till 5–7 mm tjocklek.
3. Smula fetaosten och blanda med hackad persilja. Fördela det på filéerna och rulla ihop dem. Fäst med en tandpetare och krydda med salt och peppar runt om.
4. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek ruladerna runt om tills de får en fin färg. Efterstek i ugnen i ca 15 minuter.
5. Koka ur pannan med buljong och grädde.
6. Häll över såsen i en mixer och mixa den slät tillsammans med ärter, spenat och persilja. Kör ca 5 minuter så att ingredienserna blir så finfördelade som möjligt.
7. Häll tillbaka såsen ner i pannan och låt koka upp tillsammans med citronskal och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
8. Lägg i ruladerna i pannan och garnera gärna med lite ärtskott. Servera med pressad eller kokt potatis.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/