Annons

Annons

Rulader med kyckling och grönkål

Bjud på fylld kycklingfilé med läcker sås av grönkål, grädde och vitt vin. En festlig middag som är klar på 30 minuter.


kycklingrulader-med-gronkal

Kycklingrulader med grönkål i ljuvlig sås med grädde, vitt vin och muskot.

Testa också: Mozzarella- och tomatgratinerad kyckling

Kycklingrulader med grönkål – recept

Rullader är klassisk svensk husmanskost. Prova att våra goda kycklingrullader. Fyll kycklingfilé med purjolök och laga en sås med grönkål, grädde, vitt vin och muskot. En god och festlig middag som är klar på 30 minuter.

Annons

• 4 pers • ca 30 min

Testa också: Lövbiffsrulader i gräddsås

8–12 tunna skivor kycklingbröst 
(ca 600 g)
salt och peppar
2 purjolökar
matolja
ca 1 kg färsk grönkål (bara bladen)
2 dl grädde
2 dl vitt vin
4 dl kycklingbuljong
lite muskotnöt

Servering
riven parmesanost
kokt potatis

Testa också: Saftig kyckling i currysås

1. Salta och peppra kycklingskivorna. Skölj purjolöken och finhacka det gröna. Grovhacka grönkålen.
2. Dela det vita på purjolöken i ca 5 cm långa stavar. Lägg purjolök på varje kycklingskiva och rulla ihop.
3. Hetta upp 2 msk matolja i en rymlig panna och bryn ruladerna. Lägg i grönkål och fräs i 3–4 min. Häll i all vätska och koka upp. Låt småkoka i ca 15 minuter. Tillsätt den hackade gröna delen av purjolöken och koka tills ruladerna känns klara. Smaka av med salt, peppar och några riv muskotnöt.
Av Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/