Annons

Annons

Matig kycklingpaj

Laga en läcker kycklingpaj som passar perfekt på buffén, som lunch eller som en matig kvällsrätt.


kycklingpaj

• 4 pers • 50 min
+ tid i kyl

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 msk iskallt vatten

Fyllning
1–2 kycklingfiléer, ca 250 g
1 msk rapsolja till stekning
salt och peppar
2 tsk chiliflakes
125 g sockerärter
5 cm purjolök
20 g rucola
½ dl hackad persilja
1 dl grädde
2 dl mjölk
3 ägg
180 g chèvreost
ca 5 minitomater
2–3 msk flytande honung

Servering
Sallad

1. Pajdeg: Blanda smör, mjöl, salt och vatten till en deg och låt stå i kyl 1 timme.

Annons

Kavla ut degen och klä en smord pajform, ca 15×35 cm, med den.

2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i lite rapsolja i en stekpanna tills de får lite färg. Krydda med salt, peppar och chiliflakes.

3. Sätt ugnen på 175°. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten 1–2 minuter och spola dem kalla. Skär purjolöken tunt. Fördela kyckling, sockerärter, purjolök, rucola och persilja i pajskalet.

4. Blanda grädde, mjölk och ägg i en bunke. Smaksätt med salt och peppar och häll ner i pajskalet.

5. Skär chèvren i skivor och halvera tomaterna; lägg ovanpå pajen. Ringla lite honung över och tillaga i ugnen ca 35 minuter.

6. Låt den nygräddade pajen svalna något och servera med morotssalladen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/