Annons

Annons

Paj med färdiggrillad kyckling och soltorkade tomater

Recept på en god paj med färdiggrillad kyckling, soltorkade tomater och kronärtskocka.


kycklingpaj-med-soltorkade-tomater-recept

Färdiggrillad kyckling, oliver och soltorkade tomater gör denna paj alldeles oemotståndlig.

Kycklingpaj med soltorkade tomater – recept

Lättfixat recept på kycklingpaj med soltorkade tomater och massor av andra godsaker.

• 4–6 pers • 1 tim + tid i kyl

Pajdeg
125 g smör
3 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
1–3 msk kallt vatten

Annons

Fyllning
1 rödlök
10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja till stekning
½ grillad kyckling
1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
6 soltorkade tomater
2 dl crème fraiche med smak av soltorkad tomat och fetaost
2 ägg
salt och peppar

Topping
4 soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
1 dl basilikablad

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajdeg: Skär smöret i mindre kuber och nyp ihop med mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten tills det går ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en smord pajform och nagga botten med en gaffel. Låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
3. Fyllning: Skala rödlök, purjolök och vitlök och skiva tunt. Fräs mjukt i olja. Rensa kycklingen, dela köttet i mindre bitar och tillsätt i stekpannan. Dela kronärtskockshjärtana på mitten och hacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt det i stekpannan och låt fräsa i ett par minuter.
4. Ta bort stekpannan från värmen och rör ner crème fraiche och ägg till en jämn smet. Smaka av allt med salt och peppar. Fördela fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
5. Garnera med skivade soltorkade tomater, oliver och basilika vid servering.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...