Annons

Annons

Kycklingpaj med curry

Snabblagad paj med kyckling, grönsaker och smakrik ost. Pinjenötter på toppen gör den extra god och knaprig. Perfekt till vardags!


kycklingpaj-med-curry

Kycklingpaj

● 4 pers ● 1 tim

1/2 färdiggrillad kyckling
1 röd paprika
150 g färska
champinjoner
1 gul lök
rapsolja till stekning
80 g spenat
1 msk curry
salt och peppar
3 ägg
3 dl grädde
2 dl riven
västerbottensost

Pajdeg

150 g smör
3 dl vetemjöl, 180 g
2 msk iskallt vatten

Vill du använda färdig pajdeg, kan du kolla vårt stora pajdegstest!

Topping

5 cm purjolök
2–3 dl blandade örter
1/2 dl rostade pinjenötter
ca 2 msk olivolja

Servering

sallad
färska örter

1.Pajskal: Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Kavla ut pajdegen, ca 4 mm, och klä en smord pajform med degen. Ställ i frysen i ca 15 minuter och förgrädda sedan direkt från frysen i ca 4 minuter.
2. Sänk ugnsvärmen till 175°. Ta bort skinnet på kycklingen, pilla loss köttet och skär det i mindre bitar.
3. Skär paprika, svamp och lök i småbitar och fräs mjuka i lite rapsolja. Blanda ner spenaten och låt den mjukna. Krydda med curry, salt och peppar. Blanda ner kycklingköttet och fördela i det förgräddade pajskalet.
4. Blanda sedan ihop ägg, grädde och riven ost och häll ner i pajskalet. Grädda kycklingpajen i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna tills den är ljummen.
5. Skär purjolöken tunt och blanda ihop med örter, pinjenötter och lite olivolja. Krydda med lite salt och peppar. Fördela det ovanpå pajen och servera gärna med en sallad och garnera pajen med färska örter.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson

Här hittar du fler goda pajer!

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…