Annons

Annons

Kycklinglasagne med fetaost

Laga enkelt lasagne med färsk pasta och grillad kyckling. Keso och fetaost gör den härligt krämig!


Annons

Kycklinglasagne

Vårgrön kycklinglasagne

4–6 pers ca 1 tim

500 g färdiglagad fryst kyckling i tärningar el 1 färdiggrillad kyckling
500 g keso
1/2 purjolök
2–3 vitlöksklyftor
smör el olja till stekning
ca 500 g fryst och tinad spenat
2 dl kycklingbuljong
salt och peppar
ca 10 färska lasagneplattor
2 pkt fetaost, ca 250 g
1–1 1/2 dl riven smakrik ost

Servering

sallad, tomater, rödlök, skott

1. Sätt ugnen på 225°. Låt ev keson rinna av i en sil. Låt kycklingen tina om du använder fryst. Dela köttet i mindre bitar om du använder grillad kyckling.

2.  Skala och hacka purjolök och vitlök. Fräs mjukt i en panna med smör eller olja. Tillsätt spenaten, keso och buljong. Smaka av med salt och peppar.

3. Varva lasagneplattor, kyckling, hälften av fetaosten och spenatsås i en smord ugnssäker form på ca 20×30 cm i storlek och ca 8 cm djup.

4. Avsluta med spenatsås, riven ost och hälften av fetaosten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

5. Servera med sallad, tomater, rödlök och skott.

Av Sandra Palmqvist  Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…