Annons

Annons

Kycklingklubbor fyllda med örter och vitlök


Annons

Kycklingklubbor

Gör kycklingklubborna lite festligare genom att fylla dem med örter och vitlök och servera med hemlagad guacamole.

Ugnsbakade örtfyllda kycklingklubbor

● 4 pers ● 50 min

4 kycklingklubbor med skinn
1 dl blandade hackade örter
2 vitlöksklyftor
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar
700 g potatis av fast sort
olja till stekning
3 dl hönsbuljong
ca 10 minitomater

Guacamole

2 avokador
saften av 1 lime
1/2 dl finhackad koriander
10–15 droppar Heinz hot sauce green
jalapeño alt tabasco

1. Sätt ugnen på 225°. Lossa skinnet på klubborna fram till benet. Fördela örter, finhackad vitlök och citronskal på klubborna och krydda med salt och peppar. Dra tillbaka skinnet och krydda kycklingen ytterligare med lite salt och peppar.
2. Tvätta potatisen och dela i klyftor. Stek i lite olja tills de får lite färg. Krydda med salt och peppar. Använd en ugnstålig stekpanna eller häll över potatisen i en ugnsfast form efter att du har stekt den. Häll på buljongen och lägg i kycklingklubborna. Fördela tomaterna över och låt allt stå i ugnen i ca 35 minuter.
3. Guacamole: Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur avokadoköttet och lägg i en bunke tillsammans med limesaft, koriander och Heinz-såsen. Mosa ihop till en slät röra. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
4. Servera pannan med kycklingklubborna och potatis med den goda guacamolen.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…