Annons

Annons

Kycklinggratäng med pasta

Ugnsgratinerad kyckling med parmesan, grädde och vitlök på en bädd av tortellini med svampfyllning. Så mycket gott i en och samma form!


Annons

kycklinggratang-med-tortellini

Kycklinggratäng med tortellini

● 4 pers ● 35 min

3–4 kycklingfiléer
salt och peppar
olja till stekning
1 pkt bacon
5 cm purjolök
80 g färsk spenat
600 g färsk tortellini med svampfyllning
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 dl finriven parmesanost
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung

Servering

citronklyftor
sallad

1. Sätt ugnen på på 200°.
2. Krydda kycklingfiléerna och stek dem i oljan i en stekpanna på medelvärme i 3–4 minuter på var sida. Skär baconet i mindre bitar och stek även det.
3. Skär purjolöken tunt och stek den mjuk i lite olja i en stekpanna tillsammans med spenaten utan att den tar färg. Krydda med salt och peppar.
4. Koka tortellinin enligt anvisningar på förpackningen. Låt vattnet rinna av och ringla lite olja över den. Lägg tortillinin i en eldfast form och blanda med spenaten och purjolöken.
5. Skiva kycklingfiléerna och lägg ovanpå i ugnsformen.
6. Blanda ihop crème fraiche, grädde, parmesan, pressad vitlök och honung. Smaka av med salt och peppar. Bre röran över filéerna och ställ in i ugnen, låt stå tills såsen fått fin färg, ca 20 minuter.
7. Strö baconet över gratängen före servering. Servera kycklinggratängen med en citronklyfta och en sallad.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…