Annons

Annons

Kycklingfilé med tomatsalsa

Recept på marinerad kycklingfilé som serveras med en tomatsalsa.


Recept på marinerad kycklingfilé med tomatsalsa.

Kycklingfilé med tomatsalsa – recept

• 4 pers • 25 min 
+ tid att marinera

4 kycklingfiléer

Marinad

saften av 1 lime
1 vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
salt och peppar

Tomatsalsa

ca 10 små tomater (gärna olika färger)
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
1 msk balsamvinäger
2 msk hackad persilja
2 msk finskuren
basilika

Annons

1. Lägg filéerna i dubbla plastpåsar.
2. Blanda limesaft, pressad vitlök, sambal oelek, olivolja och lite salt och peppar. Häll marinaden i påsen med kycklingen. Pressa ut luften ur plastpåsarna och knyt ihop. Massera in marinaden och låt ligga i kylskåpet några timmar eller över natten.
3. Ta ut filéerna ur påsen och grilla eller stek dem i stekpanna på medelvärme 4–5 minuter på var sida.
4. Marinad 2: Skär tomaterna i små bitar, finhacka löken och vitlöken. Blanda det med honung, balsamvinäger, persilja och basilika.
5. Skär kycklingen i skivor och lägg dem på ett serveringsfat. Skeda marinad 2 över skivorna och servera, gärna med den krämiga potatissalladen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/