Annons

Annons

Hasselbackskyckling med getost och rostad lök

Rostad lök, getost och tomat... Skiva och fyll kycklingfiléer precis som hasselbackspotatis – supergott!


Annons

kycklingfile-med-getost-recept

Vår läckra getostfyllda kycklingfilé serveras helst med ugnsbakad pumpa – receptet bjuder vi på här också.

Kycklingfilé med getost – recept

Lättlagat och festligt recept på ugnsbakad kycklingfilé som är fylld med getost. På toppen krispig rostad lök!

• 6 pers • 1 tim 30 min

6 kycklingfiléer
200 getost
salt och peppar

Panering
2–3 dl rostad lök

Sås
1 burk soltorkade tomater, ca 150 g avrunnen vikt
4 dl crème fraiche

Tillbehör
ugnsrostad pumpa, se nedan

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Torka filéerna och skär fem snitt i varje filé, nästan hela vägen igenom. Som en hasselbackspotatis.
3. Fyll snitten med getosten, salt och peppra runt om.
4. Krossa löken grovt. Panera kycklingen i detta och lägg över i en ugnsfast form. Tillaga i ca 15 minuter.
5. Mixa under tiden de soltorkade tomaterna med crème fraichen, smaka av med salt och peppar och häll i formen runtomkring kycklingen. Tillaga i mitten eller övre delen av ugnen i 20–30 minuter. Kolla så att kycklingen är klar helt igenom.
6. Servera kycklingen med ugnsrostad pumpa, recept se nedan.

Ugnsrostad pumpa!
Skär pumpan i bitar och rosta i ugnen med valfri mängd smör, rosmarin, salt och peppar. Kör den först på 225° i 10 minuter, för att sedan tillagas klart i ugnen samtidigt som kycklingen. Har du inte varmluftsugn så skifta bara plats på de olika formarna under tiden

Av Sandra Palmqvist 
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…