Annons

Annons

Kycklingfilé i bacon med svamp- och olivsås

Härligt saftiga, baconlindade kycklingfiléer tillsammans med en krämig sås med svamp och oliver.


Annons

baconlindad kyckling

Baconlindad kyckling

● 4 pers ● ca 45 min

4 kycklingfiléer
salt och peppar
1/2 dl finhackad persilja
2 dl finriven
parmesanost
1 paket bacon, ca 140 g
malen svartpeppar

Svamp- och olivsås

100 g färska
champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 dl grovhackade
svarta oliver
2 dl hönsbuljong
2 dl grädde

Servering

nykokt pasta
tomater i olika färger
hackad persilja

1. Sätt ugnen på 175°. Dela filéerna på längden. Salta och peppra.
2. Blanda persilja med finriven parmesan på en tallrik. Rulla filéerna i blandningen. Dela baconskivorna på tvären så att du får 16 bitar. Vira två skivor bacon runt varje filébit. Krydda med malen svartpeppar.
3. Stek filéerna på medelvärme i en ugnsfast stekpanna tills baconet fått lite färg. Efterstek i ugnen i ca 10 minuter.
4. Sås: Hacka svampen. Skala och hacka vitlöken. Lägg svamp, vitlök och oliver i en kastrull och tillsätt buljong och grädde. Låt koka i ca 10 minuter.
5. Ta ut ruladerna från ugnen och häll ner såsen i pannan. Låt allt få ett uppkok. Salta och peppra.
6. Servera ruladerna och såsen med nykokt pasta och färska tomater. Strö över hackad persilja.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…