Annons

Annons

Kycklingfilé fylld med ost

Fyll kycklingfilé med två sorters ost och tillaga i foliepaket efter vårt enkla recept. Bjud grönsaker med timjan till.


Kyckling fylld med ost recept

Smältande god ost i kycklingfilén ger fin smak. Tillaga i foliepaket i ugnen – busenkelt recept!

• 4 pers • 45 min

4 kycklingfiléer
100 g smaksatt färskost
100 g lagrad hårdost
salt och peppar

Timjanrostade grönsaker
1 liten aubergine
2 paprikor
1 liten squash
1 msk matolja
några kvistar färsk timjan

Annons

Servering
bbq-sås
kokta majskolvar i bitar

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Skär ett snitt i varje filé längs långsidan. Banka ut filéerna lätt.
3. Bre färskost i vecket på filéerna och fördela hårdosten ovanpå. Fäst ihop den fyllda filén med några tandpetare så att osten inte rinner ut under stekningen. Salta och peppra. Bryn i en stekpanna på båda sidor.
4. Gör fyra foliepaket och lägg en filé i varje, paketen ska vara öppna. Ställ foliepaketen på en ugnsfast form. Folien samlar upp osten som kan rinna ut. Baka färdigt i ugnen, ca 30 minuter eller tills innertemperaturen visar 75°. Tips! Du kan lägga foliepaketen på grillen om du vill och använda ugnen till grönsakerna i stället.
5. Ansa grönsakerna och skär dem i små bitar. Rosta dem i en panna med olja och timjan på hög värme tills de känns lagom mjuka. Salta och peppra.
6. Servera kycklingen med de varma grönsakerna och majskolv, lägg gärna över dem i paketen om du vill. Bjud bbq-såsen som tillbehör.

Tips!

Färsk timjan kan ersättas med 1–2 tsk torkad.Vill du hellre tillaga grönsakerna i ugnen värmer du ugnen till 250° när kycklingen är klar och låter dem ugnsbakas i ca 10 minuter.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...