Annons

Annons

Kycklingbullar med asiatisk touch

Gott och lättlagat med kycklingfärs där köttbullarna har fått en asiatisk touch!


Kycklingbullar med ris recept

Sesamolja, lime och ingefära ger en asiatisk touch till kycklingbullarna.

Kycklingbullar med ris – recept

Vårt recept på kycklingbullar med ris har fått en asiatisk touch som är väl värd att prova!

• 4 pers • 35 min

500 g kycklingfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ färsk chili
½ dl ströbröd
1 ½ msk sesamolja
salt
½ dl olja till stekning

Grönsaksris
4 portioner ris
1 morot
1 burk skivade bambuskott, avrunnen vikt 142 g
1 burk minimajs, avrunnen vikt 225 g
1 vitlöksklyfta
3 cm ingefära
2 msk olja
1 dl gröna ärter
½ tsk cayennepeppar

Servering
50 g ärtskott
färsk limesaft

1. Kycklingbullar: Riv lök, vitlök och chili fint. Blanda med kycklingfärs, ströbröd, sesamolja och salt till en smidig smet. Forma bullar med blöta händer. Stek gyllenbruna i rikligt med olja på medelvärme i 15–20 minuter.
2. Grönsaksris: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skala moroten och skiva i tunna remsor, låt bambuskotten och minimajsen rinna av. Skala och finhacka vitlök och ingefära och fräs i 2 msk olja. Tillsätt morot, bambuskott, minimajs, ärter, cayennepeppar och sist riset. Låt fräsa i ca 5 minuter.
3. Garnera grönsaksriket med ärtskott och servera med de varma kycklingbullarna och färskpressad limesaft.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…