Annons

Annons

Kycklingbiff med bladpersilja

Bra hälsoval! Recept på kycklingbiff med bladpersilja.


Kycklingbiff med bladpersilja.

Kycklingbiff med bladpersilja – recept

• 6 pers • 30 min
140 kcal/biff

400 g kycklingfärs
1 rödlök
2 dl hackad bladpersilja
1 liten klyfta vitlök
1–2 msk sambal oelek
salt och peppar
olja till stekning

Annons

1. Skala och finhacka rödlöken. Pressa vitlöken. Lägg lök, kycklingfärs, hackad persilja, pressad vitlök, sambal oelek samt salt och peppar efter smak i en bunke. Blanda ihop ordentligt. Är du osäker på hur mycket sambal oelek du vill ha i färsen, blanda först i en matsked, gör ett litet stekprov och smaka av för att se om du vill ha mer sting.
2. Blöt händerna och forma färsen till 6 lika stora biffar.
3. För grillning: Pensla biffarna med olja och grilla sedan 7–8 minuter per sida. För stekning: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek 7–8 minuter per sida tills köttet är genomstekt. Servera biffarna varma, dekorera med persilja.

 

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Unikt erbjudande till Allers läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Året Runt! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt

Fler recept i vår serie Bra hälsoval!:

Somrig paj med vaniljkvarg och färska bär

Cheesecake i glas med nötter och melon

Yoghurtglass med persika, lime och mynta

Grillade aubergineknyten med krämig fyllning

Rostad färskpotatis med krasse och citrondressing

Grillad sallad med vaxbönor och kapris

Squashsallad med sockerärter, parmesan och chiliolja

Smakrikt fiskpaket med fänkål



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...