Annons

Annons

Kyckling till middag!


Annons

KycklinggratängI veckans Allers bjuder vi på läckra gratänger och grytor, missa inte det! Ett recept får du redan här:

 

Krämig kycklinggratäng

● 4 pers ● 45 min

 

4 kycklingfiléer

salt och peppar

rapsolja till stekning

200 g färsk spenat

4 vitlöksklyftor

1 burk hela tomater

400 g broccoli

1 dl mango chutney

Sås

1/2 gul lök

tomatjuicen från de hela tomaterna

2 dl hönsbuljong av tärning eller fond + vatten

2 dl grädde

1–2 msk curry

1 tsk majsstärkelse utrört i vatten

Topping

1 dl crème fraiche

2 dl finriven parmesanost

Servering

ris eller kokt potatis

 

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Dela kycklingfiléerna på mitten och krydda med salt och peppar. Stek dem gyllenbruna på bägge sidor i lite olja i en stekpanna, ca 2 minuter på var sida. Ta upp filéerna och skär ett snitt i sidan så att det bildas en ficka.

3. Fräs spenat och skivad vitlök i lite olja tills spenaten mjuknar något. Krydda med salt och peppar. Ta upp spenaten och låt den rinna av något. Fyll filéerna med spenaten.

4. Sila ner juicen från tomaterna på burk i en kastrull. Dela broccolin i mindre buketter och varva broccoli med kycklingfiléerna och de hela tomaterna i en eldfast form, och klicka ut mango chutney ovanpå.

5. Sås: Finhacka löken och lägg ner i grytan med tomatjuicen. Tillsätt buljong, grädde och curry. Koka ihop i ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i formen.

6. Blanda ihop crème fraiche med parmesan och klicka ut över formen. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Servera med ris eller kokt potatis.

Recept: Jan-Erik Hagbohm

Bild: Ralph Månsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…