Annons

Annons

Kyckling- och baconpaj på grekiskt vis

I det här receptet på kyckling- och baconpaj lyfts smakerna av fetaost, svarta oliver, tomater och oregano.


Frasig paj med smak av Grekland.

 

Kyckling- 
och baconpaj med grekiska smaker – recept

• 4 pers • 1 tim

Pajdeg

150 g smör
3 dl vetemjöl, ca 180 g
2 msk iskallt vatten

Fyllning

2 kycklingfiléer
olivolja till stekning
salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
65 g färsk bladspenat
ca 8–10 minitomater, halverade
ca 20 svarta oliver
150 g fetaost
3 ägg
3 dl grädde
1 msk torkad oregano
1 tsk chiliflakes
1 pkt bacon

Garnering

5 cm purjolök
15 g rucola
1–2 msk olivolja

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda ingredienserna till pajdegen. Klä en smord pajform med degen.
3. Dela filéerna i mindre bitar, stek i lite olivolja. Krydda med salt och peppar.
4. Skiva lök och vitlök, stek i pannan med kycklingen i några minuter. Häll ner spenaten och låt den mjukna under omrörning. Fördela blandningen i pajskalet och lägg i tomater och oliver. Smula över fetaosten.
5. Blanda ägg med grädde, oregano och chiliflakes. Smaksätt med salt och peppar och häll ner i pajskalet.
6. Dela baconet och stick ner skivorna i pajen.
7. Grädda pajen i ugnen i 35–40 minuter.
8. Låt pajen svalna lite. Skär purjolöken fint, blanda med rucola och olivolja. Krydda med lite salt och peppar. Garnera med salladen.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...